Vakantie ideeën 2019

Voor iedereen die nu al uitkijkt naar de zomer van 2019 hebben wij een aantal vakantie ideeën op een rijtje gezet! 

België

Voor het eerst op campervakantie? Rijd naar België en ontdek Brugge, een prachtige stad met  pittoreske straatjes, oude bruggetjes over mooie grachten en de romantische pleintjes. Ook in Gent zijn voldoende bezienswaardigheden, zoals Het Gravensteen of bezoek de vrijdagsmarkt op een van de oudste pleinen van de stad. Ontdek het centrum van Brussel en bezoek de Grote Markt en drink een heerlijk Belgisch biertje op een van de vele terrasje die hier te vinden zijn. Een bezoek aan het Koninklijk Paleis, het Jubelpark en de kerk van de Grote Zavel kunnen natuurlijk ook niet achterblijven tijdens deze campertrip.

Groot Brittannië, Wales

Een bijzondere overtocht met de ferry vanaf Duinkerken of rijdend door de Kanaaltunnel als start van deze campertrip. Via de zuidkust van Engeland rijdend richting Bristol is een tussenstop in Eastbourne een echte aanrader, hier bevindt zich een prachtige pier en ook de hoogste zeeklif van het Verenigd Koninkrijk Beachy Head is hier te bewonderen. Het mysterieuze Stonehenge ligt ook op de route. Eenmaal in Bristol aangekomen is de kathedraal zeker de moeite waard om even te bekijken, de Bristol Zoo is ook erg populair. Via de Severn Bridge ontdek je het bergachtige landschap van Wales. Er zijn ontzettend veel kastelen in Wales te vinden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken, in het noorden van Wales vindt je onder andere Beaumaris Castle en Caernarfon Castle. Ook een bezoek aan het Snowdonia National Park mag niet ontbreken tijdens deze trip, de bergen, meren en authentieke dorpjes zijn uitstekend toneel voor een lange wandeling, de 1085 meter hoge berg is ook te bezoeken met een treintje. Ontdek het eiland Anglesey en geniet van het prachtige uitzicht op de kustlijn en kliffen, in de zomer zie je hier regelmatig zeehonden en dolfijnen. En vergeet niet om links te rijden😉

Frankrijk, Franche-Comté

Als natuurliefhebber is de Franse Jura de perfecte plek om met de camper te bezoeken. Hier kun je genieten van schitterende uitzichten over het groene landschap, een prachtig gebied voor mooie wandelroutes en je kunt natuurlijk ook zwemmen in de mooiste meren. De citadel van Besançon is zeker een bezoek waard, ook in de nabijgelegen  stad Pontarlier is genoeg te doen zoals een bezoek aan de beroemde chocoladefabriek.

Kroatië

De rondreis door Kroatië kan pas beginnen als je eerst Duitsland, Oostenrijk en Slovenië heb doorkruist, een tussenstop is zeker aan te raden. Poreč is één van de grootste plaatsen in Kroatië, dat het een plaats uit de Romeinse tijd is herken je terug in onder andere de Eufrasiusbasiliek en de andere indrukwekkende gebouwen in het centrum, net buiten Poreč kun je de 132 meter diepe grot van Baredine bezoeken. Rovinj is een van de meest magische steden van heel Kroatië, te midden van dit schiereiland vindt je de kerk van St. Euphemia. Één van de best bewaarde amfitheaters ter wereld vindt je in Pula, bij de grote scheepswerf is vanaf zonsondergang een prachtige lichtshow te bekijken. Nationaal park Plitvice is de perfecte plek voor een lange wandeltocht langs de adembenemende watervallen, schitterende meren en een boottocht over het Kozjakmeer is ook mogelijk. Er zijn verschillende campings aanwezig in dit park. De Sint Marcuskerk is één van de oudste gebouwen in Zagreb. In het centrum kun je uren winkelen terwijl je de prachtige architectuur bewondert, maak ook een wandeling door het Maksimir park.

Geïnspireerd geraakt na het lezen van deze blog? Bekijk of er een camper beschikbaar is voor jouw vakantie 2019.

Contact

Heuvelrug Campers

Rottegatsteeg 1

3953MN Maarsbergen

 

E: info@heuvelrugcampers.nl

M: 06 5060 5120

Aangesloten bij NKC
Aangesloten bij NKC