BLOG: Sportief en relaxed Texel

Ontdek Texel op de fiets

Texel is een waar fietsparadijs! Met onze mountainbikes, die makkelijk met de camper mee konden, hebben we in twee dagen zeker 70km gefietst. Op Texel is het toegestaan om te fietsen op het strand. Het zand is mul, dus een normale fiets is niet geschikt. Vanaf de camperplaats fietsten we over de fietspaden door de duinen en vervolgens over het strand tot aan De Slufter.

 

De Slufter, een prachtig natuurgebied met een bijzondere structuur tussen twee zanddijken in. Door het gebied stromen allemaal kleine 'riviertjes' met zout water. Het grootste deel van De Slufter dient als vogelbroed en -rustgebied en is daardoor niet toegankelijk.

 

Na even te genieten vanaf het uitzichtpunt bij de Sluftertrap en een korte stop voor een heerlijk softijsje fietsten we door naar het noordelijkste deel van het eiland en de vuurtoren. Vanwege de maatregelen tegen Covid-19 was deze helaas gesloten, maar het uitzicht vanaf de vuurtoren kan niet anders dan spectaculair zijn.

 


Uit eten onder de luifel

Helaas waren alle restaurants op dit moment nog gesloten, maar… we konden gelukkig wel een lekkere maaltijd  door een van de restaurants op het eiland laten bezorgen (Tip: afhalen en dineren op het strand met je eigen servies en bestek kan ook!). Met een lekker wijntje en de heerlijke gerechten van Strandpaviljoen Paal 17 hebben we uitgebreid kunnen dineren. De Griekse pitaburger en TX biefstuk werden geserveerd met krieltjes en een hele lekkere salade. Enkel onze inklapbare campingtafel verraad dat we niet op het strand, maar onder de luifel van de camper zitten.


Struinen door de duinen

Ook als je gek op wandelen bent kun je je prima vermaken op het eiland. De natuur is prachtig en er zijn genoeg paden om te belopen.

 

Wandelroute volgen in de duinen? de routes worden makkelijk aangegeven door paaltjes met een gekleurde kop. Elke kleur heeft een eigen betekenis:

Geel = doorgaande route

Blauw = rondwandeling

Rood = natuurpad

Groen = alleen toegang buiten het broedseizoen


Relaxen op het strand

Na een lange wandeltocht door de duinen is het heerlijk om te zonnen op het witte strand. Wij zijn buiten het hoogseizoen naar Texel gegaan en hadden regelmatig hele stranden (bijna) voor onszelf. Ondanks dat het veel kan waaien op het eiland is er op het strand tegen de duinen wel een plekje uit de wind te vinden. 

 

Strandtips: Vergeet niet genoeg drinken mee te nemen! Wij legden van te voren wat flessen water in de vriezer van de camper, zodat het  op het strand nog steeds lekker koud is. En vergeet je strandlaken en zonnebrandcrème niet!


Camping-proof koken

Bij deze camper heb je de luxe dat je drie gaspitjes tot je beschikking hebt en een ruime koelkast met vriesvak voor de ijsjes. De 'garage' van de camper is groot genoeg om alles voor een relaxte vakantie mee te nemen, dus de barbecue is ook meegereisd.

 

Tijdens onze heenrit wilde we een eenvoudige maaltijd eten die we in no-time konden klaarmaken, we kozen voor carpaccio wraps. Eenvoudig en lekker, dit heb je nodig: 2 grote wraps, groene pestodressing, ongeveer 100 gram carpaccio (ossenhaas), pijnboompitjes, snippers Parmezaanse kaas, plakjes komkommer en rucola. De bereiding spreekt voor zich.

 

Een goed campingontbijt bestaande uit een gekookt eitje of American pancakes, lekkere warme broodjes van de bakker, vers fruit en natuurlijk een kopje koffie. Tip: Ga je barbecueën en heb je nog broodjes over? gebruik ze om bruschetta's te maken. Ook afbakstokbroden kunnen gewoon op de barbecue!

 

Bij barbecuen denken veel mensen aan vlees, maar er zijn ook veel lekkere groente- en aardappelgerechten die je kunt grillen. Wij maakten zoete aardappel spiesjes op de BBQ. Snijd de aardappels in stukken van 2 a 3 cm, kook ze 3 minuten voor in een pan met water en rijg ze daarna aan spiesjes, nog 10 minuten roosteren op de BBQ en klaar.

 

Ook maakten we groentepakketjes in aluminiumfolie met paprika, rode ui, courgette en cherrytomaatjes. Met een beetje olijfolie en wat peper en zout in een kwartiertje klaargestoomd op de barbecue.

 


Reizen met een camper

Het rijden in een camper is makkelijker dan je denkt. Als je gewend bent aan autorijden en je bewust bent van de iets grotere afmetingen van de camper kun je er veilig en relaxt mee naar je bestemming rijden. 

 

Om makkelijk en snel met de veerboot van Den Helder naar Texel te varen kochten we van tevoren een kaartje(een kaartje is altijd een retourkaartje), je hoeft hierbij niet aan te geven welke dag en welk tijdstip je mee wilt. De boot vaart ieder uur en op drukke momenten zelfs ieder half uur. Je kenteken wordt herkent, zodat je makkelijk en snel aan boord kan gaan.

 

Parkeren op het eiland is betaald, maar je hoeft gelukkig niet bij de parkeerautomaat te bedenken hoe lang je in het dorp of op het strand zal blijven. Je kan namelijk online van tevoren een Texel e-vignet kopen waarmee je overal mag parkeren in de dorpen en bij de strandslagen, een dagkaart kost je € 10,- .


We keken naar de zonsondergang vanaf de veerboot op onze overtocht terug naar Den Helder
We keken naar de zonsondergang vanaf de veerboot op onze overtocht terug naar Den Helder

Contact

Heuvelrug Campers

Rottegatsteeg 1

3953MN Maarsbergen

 

E: info@heuvelrugcampers.nl

M: 06 5060 5120

Aangesloten bij NKC
Aangesloten bij NKC